Blog Post LES MATEMÀTIQUES EN ELS AMBIENTS

rpt
Mai

6

2019

LES MATEMÀTIQUES EN ELS AMBIENTS

Quan treballem per ambients, una de les propostes que tenim a cada aula i que anem variant cada setmana és la proposta matemàtica. Des de que les/els mestres de l’escola vàrem fer una formació d’ambients a l’escola dels Encants i també en vam fer una altra amb la formadora Lara Giménez, que ens va ensenyar a conèixer i treballar les matemàtiques de forma més manipulativa, aquest treball l’hem anat introduïnt de forma sistemàtica i organitzada en els diferents ambients que hi ha a les 4 aules del parvulari.

Cada setmana proposem una activitat que treballa un apartat diferent del món matemàtic. Una setmana és fa lògica, una altra es fa numeració i càlcul, una altra estadística, i després també fem geometria i una altra setmana fem mesura. D’aquesta forma treballem tots els àmbits matemàtics i es van repetint cada 5 setmanes.

Durant aquella setmana totes les aules treballen el mateix àmbit, però amb diferents propostes i materials. Per exemple, quan l’àmbit a treballar és mesura, a cada aula hi ha una proposta diferent: en una es pot mesurar longituds, en una altre es pot treballar la capacitat, en una altra es treballa amb balances i es pesa, etc.

Les mestres fem un registre de les propostes que preparem i les compartim entre totes, d’aquesta forma podem saber el que estan fent a les diferents aules i a més a més no repetir les mateixes propostes.

Us deixem unes imatges perquè veieu algunes de les propostes.

 

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *